×

خبر فوری

تولید ۳۸،۰۰۰ کیلوگرم پودر مرغ و گوشت در البرز

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری نشرفردا؛ علیرضا رفیع پور، مدیرکل دامپزشکی استان البرز، صبح امروز دوشنبه دوم مهرماه، در نشست خبری با اصحاب مطبوعات، که در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، با اشاره به اینکه اولین نقش دامپزشکی در حوزه امنیت غذایی به معنای در دسترس بودن غذای سالم برای آحاد مردم است، اظهار داشت: ۳۵ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی توسط حوزه دامی تأمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه نقش دامپزشکی در تولید و اشتغال حائز اهمیت است، افزود: حدود ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری ثابت و درگردش حوزه دامی کشور است، دامپزشکی وظیفه دارد در حفظ و حراست سرمایه دامی تلاش و برنامه ریزی داشته باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز اضافه کرد: ۵۰ درصد بیماری‌های موجودی که انسان را می‌تواند درگیر کند، بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است که بازهم نقش دامپزشکی در این خصوص حائز اهمیت است‌.

رفیع‌پور با اشاره به اینکه پیشرو در حوزه کریدور و علمی هستیم اضافه کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و محل عبور ۱۴ استان دیگر، البرز از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی به کسب رتبه‌های برتر کشور تولیدات دامپروری در استان البرز اشاره کرد و افزود: برای مثال تولید گاو اصیل و شیر رتبه چهارم کشور، رتبه ششم در تولید تخم مرغ و مرغ تخم گذار و رتبه ششم ماهیان زینتی از آن استان البرز است.

این مقام مسؤول یادآور شد: وجود تعداد ۳ هزار و ۹۰۵ واحد عرضه تولیدات دامی در استان البرز و ۲۷۰ واحد فعال پرورش مرغ اجداد، مرغ گوشتی، مرغ تخم‌گذار و شترمرغ از دیگر ظرفیت‌های استان البرز است.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان، البرز در پیشگیری واکنش سریع بیماری‌های حیات وحش در کشور پایلوت است. همچنین در خصوص تب برفکی به عنوان هد کشور مطرح خواهیم بود.

رفیع پور البرز را ویترین امنیت غذایی کشور برشمرد و ادامه داد: هزار نفر در بخش خصوصی و دولتی دامپزشکی البرز فعال هستند که برای جامعه هدفی به بزرگی استان و کشور تلاش می‌کنیم، در این میان ۲۸۹۶ دام در استان البرز تولید و مراقبت می‌شوند.

وی گفت: در حوزه دامی موظف هستیم در راستای واکسینه کردن دام‌ها اقدام کنیم ، طی ۶ ماه گذشته مجموع واکسیناسیون ۱ میلیون ۸۴۷ هزار و ۷۷۹ انجام شده است که در زمینه کنترل بیماری‌هایی همچون هاری، سیاه زخم، تب برفکی، طاعونط کزاز و... در دستورکار قرار گرفت.

این مقام مسؤول تصریح کرد: در ۶ ماه دوم سال گذشته یک میلیون تخم چشم‌زده ماهی وارد کردیم که همگی تبدیل به ماهی قزلحصار می‌شوند، در این خصوص تولیدات خود استان نیز حدود ۳۰۰ هزار تخم می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از تولیدات دامی معدوم نمی‌شود، اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۹ میلیون و ۵۸۰ هزار قطعه مرغ کشتار شده و ۳۸ هزار کیلوگرم از چرخه مصرف خارج شده‌اند. به این معنی که به پودر مرغ و گوشت و یا خوراک دام تبدیل می‌شوند.

پایان پیام%

 

خبرنگار: حمیدرضا عبدالمنافی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.