سرویس: بین الملل
- چهارشنبه، 09 خرداد 1403 - 00:44
- کدخبر: 2179
- -
سایز متن /
به گزارش سرویس بینالملل پایگاه تحلیلی خبری نشرفردا؛ یکی از مقامات سازمان جهانی بهداشت گفت: اگر اسرائیل "تهاجم کامل" به جنوب شهر غزه را آغاز کند، آخرین بیمارستان فعال در رفح ممکن است از کار بیفتد و تعداد قابل توجهی از مرگ و میر در این شهر رخ دهد.
ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در غزه و کرانه باختری اشغالی روز سه شنبه ۸ خرداد ماه ( ۲۹ مه ۲۰۲۴ ) در حاشیه مجمع جهانی بهداشت در ژنو گفت: اگر تهاجم ادامه یابد، آخرین بیمارستان در رفح را از دست خواهیم داد.
او گفت که در صورت "تهاجم کامل"، یک طرح اضطراری شامل درمان بیماران در مجموعهای از بیمارستانهای صحرایی ضعیف، "از آنچه ما انتظار داریم جلوگیری نخواهد کرد: مرگ و میر و عوارض بیشتر".
این اظهارات در حالی مطرح شد که گزارش شد تانک های اسرائیلی به سمت مرکز رفح پیشروی کرده اند.
"هانی محمود"، خبرنگار الجزیره از دیرالبلاح مرکز غزه، گفت: تانک های اسرائیلی "در حال حاضر از دو محور اصلی به عمق رفح فشار می آورند".
او گفت: اول، در امتداد کریدور فیلادلفی به مرکز شهر، و دوم، از بخش شرقی شهر رفح تا منطقه ای به نام دایره ترافیکی العوده.
حمله سه هفته ای اسراییل به رفح پس از حمله هوایی روز یکشنبه که باعث شعله ور شدن آتش در یک چادر در یک منطقه غربی شد و دست کم ۴۵ نفر را کشت، خشم دوباره برانگیخت.
اسرائیل مدعی شد که دو عامل ارشد حماس را در یک مجتمع هدف قرار داده و قصد تلفات غیرنظامیان را نداشته است.
به گفته مقامات پزشکی فلسطینی، روز سهشنبه، در حمله رژیم صهیونیستی به منطقهای با چادرهایی در المواسی، در غرب رفح، ۲۱ فلسطینی کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
پیپرکورن گفت که از سه بیمارستان در رفح، تنها یک بیمارستان «به سختی کارکرده است».
وی گفت که بیمارستان ابویوس النجار که قبلا به ۷۰۰ بیمار دیالیزی خدمات رسانی می کرد، دیگر کار نمی کند.
روز سه شنبه گلولههای توپخانه در رفح تا مجاورت بیمارستان تخصصی کویت رسید که از خدمت خارج شده است. وی گفت که سه بیمارستان صحرایی در غرب شهر رفح نیز از کار افتاده است.
قبل از اینکه اسرائیل در اوایل ماه جاری حملات نظامی خود را به سمت مرز غزه با مصر افزایش داد و کنترل گذرگاه از سمت فلسطین را به دست گرفت، رفح نقطه ورود اصلی برای کمکهای بشردوستانه بود.
Peeperkorn گفت که بسته شدن آن تأثیر مستقیمی بر توانایی WHO برای ارسال تجهیزات پزشکی به غزه داشته است.
او گفت: «تقریباً ۱۰۰ درصد تجهیزات پزشکی، داروهای ضروری، تجهیزات، آنها در واقع از العریش [در مصر] از طریق گذرگاه رفح می آیند. در حال حاضر ۶۰ کامیون در العریش در انتظار ورود به غزه هستند.
پیپرکورن گفت، از زمان بسته شدن رفح، سازمان جهانی بهداشت تنها توانسته است سه کامیون تجهیزات پزشکی را از طریق گذرگاه کریم ابوسالم، که اسرائیلی ها آن را گذرگاه کرم شالوم می نامند، دریافت کند.
در همین حال، مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت از زمانی که اسرائیل حمله خود را به رفح آغاز کرد، "تمام تخلیه های پزشکی به طور ناگهانی متوقف شد" و هشدار داد که افراد بیشتری در انتظار درمان به دلیل توقف خواهند مرد.
تخمین زده می شود که هزاران فلسطینی در غزه به تخلیه فوری پزشکی نیاز داشته باشند، اما تعداد کمی از آنها توانسته اند از ۷ اکتبر منطقه محاصره شده را ترک کنند.
پایان پیام%
روزنامهنگار: حمیدرضا عبدالمنافی
https://www.nashrfarda.ir/fa/news/2179/