- چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 - 03:43
- کدخبر: 1969
- -
سایز متن /
به گزارش سرویس بینالملل پایگاه تحلیلی خبری نشرفردا، دیدهبان حقوق بشر (HRW) در گزارش جدیدی اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی از ماه اکتبر تاکنون حداقل هشت بار به کاروان ها و ساختمان های کمک های بشردوستانه در نوار غزه حمله کردهاند.
این گروه بین المللی حقوق بشر در گزارش جدیدی که روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشتماه ( ۱۴ مه ۲۰۲۴ ) منتشر شد، اعلام کرد که حداقل ۳۱ امدادگر و همراهان آنها کشته شدهاند.
در این گزارش آمده است که مقامات اسرائیلی قبل از حملات به هیچ یک از سازمان های امدادی هشدار ندادند.
وی افزود: «این هشت حادثه نقصهای اساسی را در سیستم به اصطلاح منازعهزدایی نشان میدهد که هدف آن حفاظت از امدادگران و اجازه دادن به آنها برای ارائه ایمن کمکهای بشردوستانه نجات بخش در غزه است».
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، از زمان آغاز درگیری های کنونی، از ۷ اکتبر، حداقل ۲۵۴ امدادگر در غزه کشته شدهاند.
بر اساس این گزارش، ۱۸۸ نفر از آنها کارکنان آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) هستند.
روز دوشنبه، یک خودروی سازمان ملل در مسیر بیمارستانی در غزه مورد اصابت قرار گرفت و حداقل یک کارمند سازمان ملل کشته و حداقل یک نفر دیگر زخمی شد.
گزارش دیدهبان حقوق بشر میگوید که از زمانی که نیروهای اسرائیلی گذرگاه رفح را در ۷ ماه مه کنترل کردند و آن را بستند، امدادگران قادر به ترک غزه نیستند.
دیدهبان حقوق بشر در جریان بازدید اخیر از قاهره و شمال سینا، در نزدیکی مرز مصر و غزه، با کارکنان ۱۱ سازمان بشردوستانه و آژانسهای امدادی سازمان ملل که در غزه فعال هستند، دیدار کرد.
آنها گفتند حملات اسرائیل به امدادگران آنها را مجبور به انجام اقدامات مختلفی کرده است که برای برخی شامل تعلیق فعالیت ها برای مدتی، کاهش کارکنان خود در غزه یا محدود کردن شدید فعالیت های کمک رسانی آنها به طرق دیگر است.
استفانی دکر خبرنگار الجزیره در گزارشی گفت که ایالات متحده پس از حمله به کاروان سازمان خیریه جهانی مرکز خیریه مستقر در ایالات متحده در دیرالبالح، مرکز غزه، در روز یک آوریل، شروع به فشار بر اسرائیل برای توقف اعتصاب امدادگران کرد. کشتن هفت نفر و برانگیختن خشم جهانی.
دکر میگوید: «متاسفانه به شیوهای متفاوت، به شیوهای متفاوت، که ۳۵۰۰۰ فلسطینی کشته شدهاند، اینطور نیست.
به گفته دکر، حمله مرگبار به یک خودروی سازمان ملل نشان داد که اسرائیل چیزی را تغییر نداده است، او افزود که اسرائیل همچنین به اندازه کافی برای جلوگیری از معترضان اسرائیلی از مسدود کردن و نابود کردن کامیون های کمک رسان به غزه اقدام نکرده است.
آخرین هدف کاروان اردنی بود که باید از کرانه باختری اشغالی عبور می کرد تا به گذرگاه کریم ابوسالم (کرم شالوم) در جنوب نوار غزه برسد.
دکر گزارش داد که معترضان راستگرای اسرائیلی آن را مسدود کردند و پس از غارت آن را به آتش کشیدند.
سایر حملاتی که HRW مستند کرده است شامل حمله به کاروان پزشکان بدون مرز (پزشکان بدون مرز یا MSF) در ۱۸ نوامبر، به مهمان خانه UNRWA در ۹ دسامبر و کمیته بین المللی نجات (IRC) و کمک های پزشکی برای فلسطینیان (MAP) است.
بلکیس ویل، دستیار مدیر HRW گفت: «متحدان اسرائیل باید بدانند که این حملات که باعث کشته شدن امدادگران شده است بارها و بارها اتفاق افتاده است و آنها باید متوقف شوند.
گزارش HRW همچنین نشان میدهد که مقامات اسرائیلی از گرسنگی به عنوان روشی برای جنگ در غزه استفاده میکنند.
بر اساس سیاستی که توسط مقامات اسرائیلی تعیین شده و توسط نیروهای اسرائیلی اجرا می شود، مقامات اسرائیلی عمداً از تحویل آب، غذا و سوخت جلوگیری می کنند، عمداً مانع کمک های بشردوستانه می شوند، ظاهراً مناطق کشاورزی را ویران می کنند و جمعیت غیرنظامی را از اشیاء ضروری محروم می کنند.
وی افزود: کودکان در غزه بر اثر عوارض ناشی از گرسنگی جان خود را از دست داده اند.
پایان پیام%
روزنامهنگار: حمیدرضا عبدالمنافی
https://www.nashrfarda.ir/fa/news/1969/