- سهشنبه، 25 اردیبهشت 1403 - 14:57
- کدخبر: 1951
- -
سایز متن /
به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری نشرفردا ؛ فلسطینیان هفتاد و ششمین سالگرد اخراج دسته جمعی خود از اسرائیل کنونی را جشن خواهند گرفت، رویدادی که هسته اصلی مبارزه ملی آنها است. اما از بسیاری جهات، این تجربه در مقایسه با فاجعهای که اکنون در غزه رخ میدهد کمرنگ است.
فلسطینیها از سالگردی که روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه ( ۱۵ مه ۲۰۲۴) برگزار میکنند، «نکبه» نام میبرند که به عربی «فاجعه» معنا میشود.
حدود ۷۰۰هزار فلسطینی، که اکثریت جمعیت قبل از جنگ بودند، در طول جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ پس از تأسیس اسرائیل به وجود آمد، از خانههای خود رانده شدند.
پس از جنگ، اسرائیل به آنها اجازه بازگشت نداد، زیرا این امر منجر به اکثریت فلسطینی در داخل مرزهای خود میشد. در عوض، آنها تبدیل به یک جامعه پناهجوی به ظاهر دائمی شدند که اکنون به حدود شش میلیون نفر میرسد و اکثر آنها در کمپ های پناهجویان شهری مانند زاغهها در لبنان، سوریه، اردن و کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل زندگی میکنند.
پناهندگان و فرزندان آنها در نوار غزه حدود سه چهارم جمعیت را تشکیل می دهند.
نپذیرفتن آنچه فلسطینیها میگویند حقشان برای بازگشت است، یکی از گلایههای اصلی در مناقشه بوده است و یکی از حساسترین موضوعات در مذاکرات صلح بود که آخرین بار ۱۵ سال پیش شکست خورد.
اکنون، بسیاری از فلسطینیها از تکرار تاریخ دردناک خود در مقیاسی فاجعهبارتر بیم دارند.
در سراسر غزه، فلسطینیها در روزهای اخیر ماشینها و گاریهای الاغ را بار میکنند یا پیاده به سمت کمپهای خیمهای شلوغ میروند که اسرائیل بار دیگر تهاجم خود را گسترش میدهد.
به گفته مقامات بهداشتی محلی، جنگ در غزه بیش از ۳۵هزار فلسطینی را کشته است، که این جنگ را به مرگبارترین دور درگیری در تاریخ این درگیری طولانی تبدیل کرده است.
حدود ۱.۷ میلیون فلسطینی، سه چهارم جمعیت محاصره شده، مجبور به ترک خانه های خود شده اند که اغلب آنها چندین بار بوده اند. این تعداد بیش از دو برابر تعداد افرادی است که قبل و در طول جنگ ۱۹۴۸ فرار کردند.
حتی اگر فلسطینیها به طور دسته جمعی از غزه اخراج نشوند، بسیاری از این بیم دارند که هرگز نتوانند به خانه های خود بازگردند یا اینکه ویرانی های به بار آمده در این سرزمین، زندگی در آنجا را غیرممکن میکند.
بر اساس برآورد اخیر سازمان ملل متحد، بازسازی خانه های ویران شده در این منطقه تا سال ۲۰۴۰ طول خواهد کشید.
اسرائیل یکی از مرگبارترین و مخرب ترین عملیات نظامی در تاریخ اخیر را در غزه انجام داده است و بمب های ۹۰۰ کیلوگرمی (۲۰۰۰ پوندی) را در مناطق پرجمعیت پرتاب کرده است. کل محله ها به زمین های بایر آوار و جاده های شخم زده تبدیل شده اند که بسیاری از آنها مملو از بمب های منفجر نشده است.
بانک جهانی تخمین میزند که ۱۸.۵ میلیارد دلار خسارت وارد شده است که تقریباً معادل تولید ناخالص داخلی کل سرزمین فلسطین در سال ۲۰۲۲ است. به رفح رفت.
پایان پیام%
روزنامهنگار: حمیدرضا عبدالمنافی
https://www.nashrfarda.ir/fa/news/1951/