- یکشنبه، 19 فروردین 1403 - 21:27
- کدخبر: 1312
- -
سایز متن /
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری نشر فردا ، پس از شش ماه حملات بی امان به غزه، اسرائیل از اکتبر سال گذشته تاکنون به پیروزی نزدیکتر نشده است.
اینکه آیا این کشور برنامههایی برای این منطقه فراتر از جنگ دارد یا نه، ناشناخته باقی مانده است، در حالی که بیش از ۳۳۰۰۰ نفر، اکثریت زنان و کودکان مرده هستند.
بیش از ۷۵۰۰۰ نفر مجروح شده اند و بیشتر مردم آواره شده اند.
حدود ۱.۵ میلیون نفر از آوارهها در جنوبیترین شهر رفح پناه گرفتهاند که آینده آن در مواجهه با بمباران مداوم اسرائیل و تهدید به تهاجم زمینی نامشخص است.
در این میان، اسرائیل که ادعا می کند حدود ۱۲۰۰۰ جنگجو را در میان ده ها هزار کشته کشته است، از حضور ادعایی آنها برای ادامه کار استفاده می کند.
⭕ اسرائیل چه می خواهد؟
فراتر از این حمله، آنچه اسرائیل در غزه میخواهد همچنان نامشخص است و هیچ اجماع فلسطینی، بینالمللی یا اسرائیلی درباره اینکه چه کسی این منطقه را در آینده اداره خواهد کرد، وجود ندارد.
نیروهای اسرائیلی که تعداد آنها نسبت به استقرار گسترده در آغاز جنگ به شدت کاهش یافته است _ با وجود تنها یک تیپ گزارش شده که در جنوب غزه حضور دارد _ برای به دست آوردن و حفظ کنترل بر سرزمینی متلاشی شده توسط مایل ها ناشناخته تونل هایی که به مبارزان فلسطینی امکان تحرک را می دهد، تلاش کرده اند.
[ مناطقی مانند بیمارستان الشفا که در اواسط ماه مارس پس از ادعای اسرائیل مبنی بر جستجو و پاکسازی آن در ماه نوامبر برای دومین بار مورد حمله قرار گرفت.]
ارتش اسرائیل در میان دیگر مناطقی که ادعا میکند «از تروریستها پاکسازی کرده است» به محله زیتون در شهر غزه، اردوگاه آوارگان شاطی و شهر بیت حانون و غیره بازگشته است.
جنگجویان حماس با کمک شبکه تونلی که به نظر می رسد هنوز قابل استفاده است، که یک مقام اطلاعاتی غربی در ماه فوریه به BBC گفت که به نظر می رسد تنها یک سوم کاهش یافته است، نیروهای اسرائیلی را مجبور به تعقیب و گریز مرگبار در سراسر منطقه محاصره کرده اند.
تعداد نیروهای کنونی در تضاد کامل با ۳۶۰۰۰۰ نیروی ذخیره است که برای مقابله با حمله حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل که منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ نفر، اکثریت غیرنظامیان و ۲۵۰ اسیر در غزه شد، قرار دارد.
⭕ اسرائیل چه چیزی می تواند تحمل کند؟
بازگشت به غزه در تعداد مورد نیاز برای اثبات اثربخشی هزینه بر خواهد بود. پس از فراخوان برای جهش اولیه به غزه، اقتصاد اسرائیل ۷ درصد کوچک شد زیرا جنگ کارگران را از مشاغل خود بیرون کشید.
علاوه بر این، احتمال باز شدن یک جبهه جدید در مرز شمالی اسرائیل با گروه مستقر در لبنان، حزب الله، که تبادل آتش مداوم با آن را ادامه می دهد، همچنان یک احتمال است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اهداف جنگ را شکست دادن حماس و آزادی تعداد نامعلومی از اسرای باقی مانده اسرائیلی تعریف می کند.
یک نظرسنجی در زمان جنگ در جریان آتشبس کوتاه ماه دسامبر حاکی از افزایش حمایت از حماس در سراسر غزه و همچنین رد آشکار نامزد مورد نظر غرب برای اداره هرگونه شهرک سازی پس از جنگ در غزه بود: محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین.
ایالات متحده در مورد وضعیت در تهدید خود گفت: اسرائیل احتمالاً "برای سالهای آینده با مقاومت مسلحانه مداوم حماس روبرو خواهد شد و ارتش برای خنثی کردن زیرساختهای زیرزمینی حماس که به شورشیان اجازه میدهد پنهان شوند، قدرت را بازیابند و نیروهای اسرائیلی را غافلگیر کنند، مبارزه خواهد کرد".
ارزیابی در ماه مارس بارعا شیبان، یکی از همکاران موسسه Royal United Services ، با اشاره به پاسخ فلسطینیها به حماس به عنوان یک گروه مقاومت به جای سیاسی، گفت: "من نمی دانم که آیا این به همان اندازه حمایت از حماس است یا خیر".
در همین حال، گزارش بانک جهانی در اوایل ماه جاری اعلام کرد، خانهها و زیرساختهای نجات غزه در حال خراب شدن هستند و ۸۴ درصد از تأسیسات بهداشتی غزه آسیب دیده یا ویران شدهاند و کمبود برق و آب برای راهاندازی آنهایی که باقی ماندهاند، وجود ندارد.
بر اساس همین گزارش، هزینه خسارت وارده به غزه ۱۸.۵ میلیارد دلار بوده است که ۹۷ درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی غزه و کرانه باختری اشغالی در سال ۲۰۲۲ است.
بواز آتزیلی، دانشیار دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی، از جنوب اسرائیل گفت: بازسازی آن میلیاردها هزینه دارد.
پایان پیام%
روزنامهنگار: حمیدرضا عبدالمنافی